Коли не хочеться (не можеться) готувати, можна замовити

27.12.2023 | Заєдісь!

Майже всі заклади міста пропонують святкове меню. Необхідно лише попереднє замовлення. За день до потрібної дати обіцяють вам його приготувати. Замовляти можна як по телефону, так і через сайти. А також  особисто. Просять заставу — повну вартість або 500-1000 гривень, залежно від суми замовлення.

— Доставку новорічних страв запровадили три роки тому. У цьому році теж користується популярністю. Буває  10-20 замовлень щодня. Приймаємо їх з 20 грудня, — каже 23-річна Маргарита ТИМЧЕНКО, адміністраторка ресторану «Арменія». —  Замовив телефоном, оплатив і забрав готове. Не треба витрачати день чи два, доки овочі зваряться, потім їх почистити та нарізати, ходити в магазин чи на ринок за продуктами тощо. Усе зроблять за тебе.

Юлія Усік, офіціантка ресторану «Арменія» тримає наше замовлення

Багато хто не хоче сидіти в ресторані на свята, тому замовляють їжу з ресторану і відпочивають з рідними вдома.

Доставки від закладів немає. Забираєш самостійно або відправляють замовлення на таксі чи кур’єром. По Чернігову це коштує в середньому 100-150 гривень.

Для експерименту вибрали два заклади: «Арменія» (в мікрорайоні Стара Подусівка) та вареничну «Балувана Галя» (біля площі).

В «Арменії» замовили кіш-лорен (французький пиріг з начинкою) з куркою за 550 гривень, кілограм олів’є з куркою за 300 гривень і стільки ж за кілограм шуби класичної. За все віддали 1150 гривень, точніше перевели цю суму на картку власниці ресторану за день до дати. Додатково 18 гривень заплатили за два лоточки для салатів, коли вже забирали замовлення.

У вареничній «Балувана Галя» можуть приготувати одразу у ваш посуд. Замовили тут курячий паштет — 360 гривень, млинці з шинкою та сиром — 265 гривень та млинці зі шпинатом, куркою і сиром сулугуні —
260 гривень. Усі страви по пів кілограма. Додатково заплатили 30 гривень за три ланч-бокси з фольги.

Замовлення приготували вчасно. Прийшли і відразу забрали. Млинці були тепленькими.

Нагодували десять чоловік. Голодним не пішов ніхто. Чотири з половиною кілограми їжі осилили швидко, навіть ще й залишилося:). Усі відмітили те, що їжа була ледь-ледь підсолена. Що добре для тих, хто не любить солоне, і тих, хто може собі ще насолити від душі. Салати «Олів’є» та «Шуба» сподобалися всім. Також сподобалися млинці зі шпинатом, куркою та сиром сулугуні.

Ольга САМСОНЕНКО. Фото автора