Головна » Місто » «Байрактар» уже не 45, а 38 сантиметрів
24.04.2025 | Місто
Найбільшу піцу знайшли в піцерії IQ Pizza. Можна замовити 38 сантиметрів у діаметрі. До 2022 року були і 45 см.
Загалом у піцерії можна замовити 36 піц з різними начинками. Ціною від 79 до 349 гривень. Це без добавок та інших наворотів.
IQ Pizza на вулиці Незалежності — шостий рік. На Ремзаводі з’явилась раніше. Піцерія там усередині «Першої пекарні твого міста». Власник обох і цієї пекарні — Тарас Матвійко. Працює за франшизою. Це право працювати під маркою відомого бренду. Його купують у власника.
— Ціни в нас чи не найнижчі в Чернігові, — вважає 37-річна Людмила ПІНЧУК,керуюча піцерією на Масанах. — Сама з дітьми в інші піцерії ходжу, ціни бачила. «Маргарита» в нас 79 гривень.
Людмила Пінчук
У піцерії можна задонатити на ЗСУ. Якщо замовити одну з п’ятьох піц: «Чорнобаївка», «Фрідом», «Байрактар», «Козацька» або» Джавелін». Ціна військової піци розміром 30 см — 195 гривень. За 38-сантиметрову заплатите 295. Плюс за бортик.
З кожної військової піци 15 гривень іде на ЗСУ.
Звичайно, беремо військову!
Наша 38-сантиметрова в діаметрі піца «Чорнобаївка» у формі сердечка з сирним бортиком. Зазвичай беруть круглу, а нам захотілося сердечко.
32-річна Ірина Щербина, касирка, приймає замовлення. А 22-річна Дарія Бусел, піцейола, береться за приготування. Готує на виду, позаду стійки видачі.
Зліва направо: Ірина Щербина і Дарія Бусол
— Тісто за день кілька разів робимо, — Даша виймає готове з контейнера. Я прийшла замовляти першою з відкриття (о 10.00). Для таких, як я, тісто замісили звечора. — У нас є людина, яка цим займається, слідкує. Якщо тіста мало, робить нове. В окремій кухні.
Дарія тут з січня. За освітою вона флористка. На піцейолу вивчилася вже на цій роботі.
Зі сформованим на таці серцем розвертається до контейнерів з начинками. Змазує основу соусом барбекю. І ставить піцу на ваги. Начинки покладе рівно за нормою.
— Щоб не казали потім, що в когось менше, у когось більше, — дивиться на «формовку» на стіні Даша. Це плакат, де написано, скільки на яку піцу чого треба, з вагою.
Першою кладе мариновану цибулю. Рівно 50 грамів. На цибулю — нарізаний прямокутними слайсами бекон.
— Хто робить ці заготовки?
— Сир самі натираємо. Курку, свинину, усе мариноване нарізаємо. Ковбаски вже кружальцями приїжджають, — тепер Даша насипає на бекон тертий сир. На сир викладає мариновану свинину. А на неї — нарізані кружками свіжі помідори.
Укомплектоване всіма потрібними начинками серце Даша несе до спеціальної електропечі.
— Температура 400 градусів. Можливо трішки більше-менше. Чим менше клієнтів, тим довше готуватиметься, бо не розігріта.
Готова рум’яна піца спочатку відправляється на металевий столик. Потім, на тій же лопаті, їде прямо в коробку. Ірина зразу розрізає її широким ножем-коліщатком на порційні шматки. І робить зверху смужечки соусу теріякі.
Піцу готували 16 хвилин. Заплатила за все 390 гривень.