Головна » Місто » «Байрактар» уже не 45, а 38 сантиметрів
| Місто
Найбільшу піцу знайшли в піцерії IQ Pizza. Можна замовити 38 сантиметрів у діаметрі. До 2022 року були і 45 см.
Загалом у піцерії можна замовити 36 піц з різними начинками. Ціною від 79 до 349 гривень. Це без добавок та інших наворотів.
IQ Pizza на вулиці Незалежності — шостий рік. На Ремзаводі з’явилась раніше. Піцерія там усередині «Першої пекарні твого міста». Власник обох і цієї пекарні — Тарас Матвійко. Працює за франшизою. Це право працювати під маркою відомого бренду. Його купують у власника.
— Ціни в нас чи не найнижчі в Чернігові, — вважає 37-річна Людмила ПІНЧУК,керуюча піцерією на Масанах. — Сама з дітьми в інші піцерії ходжу, ціни бачила. «Маргарита» в нас 79 гривень.
Людмила Пінчук
У піцерії можна задонатити на ЗСУ. Якщо замовити одну з п’ятьох піц: «Чорнобаївка», «Фрідом», «Байрактар», «Козацька» або» Джавелін». Ціна військової піци розміром 30 см — 195 гривень. За 38-сантиметрову заплатите 295. Плюс за бортик.
З кожної військової піци 15 гривень іде на ЗСУ.
Звичайно, беремо військову!
Наша 38-сантиметрова в діаметрі піца «Чорнобаївка» у формі сердечка з сирним бортиком. Зазвичай беруть круглу, а нам захотілося сердечко.
32-річна Ірина Щербина, касирка, приймає замовлення. А 22-річна Дарія Бусел, піцейола, береться за приготування. Готує на виду, позаду стійки видачі.
Зліва направо: Ірина Щербина і Дарія Бусол
— Тісто за день кілька разів робимо, — Даша виймає готове з контейнера. Я прийшла замовляти першою з відкриття (о 10.00). Для таких, як я, тісто замісили звечора. — У нас є людина, яка цим займається, слідкує. Якщо тіста мало, робить нове. В окремій кухні.
Дарія тут з січня. За освітою вона флористка. На піцейолу вивчилася вже на цій роботі.
Зі сформованим на таці серцем розвертається до контейнерів з начинками. Змазує основу соусом барбекю. І ставить піцу на ваги. Начинки покладе рівно за нормою.
— Щоб не казали потім, що в когось менше, у когось більше, — дивиться на «формовку» на стіні Даша. Це плакат, де написано, скільки на яку піцу чого треба, з вагою.
Першою кладе мариновану цибулю. Рівно 50 грамів. На цибулю — нарізаний прямокутними слайсами бекон.
— Хто робить ці заготовки?
— Сир самі натираємо. Курку, свинину, усе мариноване нарізаємо. Ковбаски вже кружальцями приїжджають, — тепер Даша насипає на бекон тертий сир. На сир викладає мариновану свинину. А на неї — нарізані кружками свіжі помідори.
Укомплектоване всіма потрібними начинками серце Даша несе до спеціальної електропечі.
— Температура 400 градусів. Можливо трішки більше-менше. Чим менше клієнтів, тим довше готуватиметься, бо не розігріта.
Готова рум’яна піца спочатку відправляється на металевий столик. Потім, на тій же лопаті, їде прямо в коробку. Ірина зразу розрізає її широким ножем-коліщатком на порційні шматки. І робить зверху смужечки соусу теріякі.
Піцу готували 16 хвилин. Заплатила за все 390 гривень.
Олена ГОБАНОВА. Фото авторки
Цей матеріал був підготовлений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Відповідальність за його зміст несе виключно ТОВ «Редакція газети «Весть» і вона
не обов’язково відображає точку зору Європейського Союзу