Дмитро Кулеба та Наталія Мосейчук у Чернігові випікали штолени
Разом з 43-річним Дмитром Кулебою приїхала його донька Люба. Була також 51-річна Наталія Мосейчук, відома телеведуча.
Вони, разом із дітьми героїв, брали участь у майстер-класі різдвяної випічки.
Відбувалося це в суботу, 14 грудня. З 11.00 до 14.30. У пекарні-кондитерській «Містерія».
Належить заклад 28-річному Олегу БІБІКОВУ та 27-річному Ігорю КУКОБКО. Підприємці відомі також як волонтери.
Запросив гостей Олег Бібіков. Він шеф-кухар закладу.
— Я з Дмитром Кулебою познайомився в Києві на економічному форумі, — розказує. — І запропонував приїхати в Чернігів, у пекарню. Він дав мені номер помічниці, ми поспілкувалися. Я давно слідкую за Кулебою в інстаграмі. Бачу, що він їздить по країні, готує їжу. Йому це близько, подобається. Наші інтереси сходяться. Їжа об’єднує людей різних професій. Їжа дуже багато значить.
А запрошую я зірок, — продовжує, — щоб діти познайомилися з ними. Це важливо — того, кого бачать в телевізорі, побачити наживо. Це допоможе обрати життєвий шлях. Хтось захоче стати журналістом. Хтось крутим філософом. Крутим політиком.
Зі слів Олега Бібікова, і Дмитро Кулеба, і Наталія Мосейчук приїхали зі своїми командами.
— Помічники чи охорона? — цікавлюся.
— Помічники, — сміється. — У Наталії один помічник. У Кулеби два охоронці.
Десь об 11.00 почали з’їжджатися дітки. Їх зустріли гарячим шоколадом у самій пекарні. Потім усі перевдягнулися. Одягли фартухи, перчаточки, і взялися за роботу:). Почали формувати різдвяне печиво з шоколадними дропсами (тверді крапельки шоколаду). Відправили на випічку.
Потім приготували штолени. Це традиційна різдвяна німецька випічка. Довгаста. Символізує немовля Ісуса в пелюшках зі здобного тіста, з різними добавками. Горіхами, родзинками, марципанами. Марципани — це мелений мигдаль з тістом, сформований у кульки чи інші фігурки.
Коли сформували штолени, почали декорувати різдвяні кекси. Ці дії відбувалися повторно кілька разів.
Коли випічка була готова, вийняли з печі.
— Печиво дуже швидко розлетілося, — каже Олег Бібіков. — Діти з великим задоволенням його куштували. Усі пригощалися. Пили какао, гарячий шоколад з маршмелоу. Дві з половиною години майстер-класу були просто яскравими. Запам’яталося, як манюня зробив собі бороду Санта-Клауса:). З помадки для кексів. Це було кайфово. Це було смачно. Я вдячний своєму колективу, вони величезні молодці.
— Рецепти випічки загальновідомі?
— Рецепти допрацьовані мною, — каже шеф-кухар. — Інтелектуальна власність.
Після випікання діткам вручили подаруночки. Кекси, пряники і штолени. Щоб вони могли поласувати вдома.
Далі київські гості поїхали в місце, де волонтери фасують подарункові набори для дітей. Дмитро Кулеба подякував, попрацював з нами трішки. І поїхав у Спаський собор. Хотів потрапити на Вал, доки ще сонце. Півтори години побув.
Після цього Олег Бібіков та Дмитро Кулеба обмінялися подарунками.
— Він подарував мені дві чудові книги, — хвалиться співрозмовник. — Одна — про пляцок. Про закарпатські тортики. Друга — про різдвяну казку. Я з превеликим задоволенням працюю з дітьми, мені це дуже подобається, — каже Олег Бібіков.
— Свої є?
— Я не одружений, — усміхається. — Власних дітей ще нема.
Тамара КРАВЧЕНКО.
Фото надане Олегом Бібіковим
Пошук по сайту
Категорії
- Місто (695)
- Війна (237)
- Перехрестя (169)
- Політика (89)
- Кримінал (77)
- Здоров'я (72)
- Заєдісь! (58)
- Довоєнне (45)
- Проєкт «Допоможи випускнику потрапити на шкільний бал» (29)
- Весілля (29)
- Будмайданчик (26)
- Земля (19)
- Про простих (16)
- Промка (15)
- Чорна скринька (13)
- Життя (10)
- Жіноча рада (9)
- Акція (8)
- Кіно (8)
- Ковід (8)
- Про складних (7)
- Розгрузись (7)
- Новини (2)
- Точка зору (1)