Для квашеної капусти головне — качан нашинкувати і посолити:). І робити це з любов’ю
Головна » Місто » Для квашеної капусти головне — качан нашинкувати і посолити:). І робити це з любов’ю
22.10.2023 | Місто
Наталія Ворушило на Центральному ринку Чернігова
— Скуштуйте, сподобається, — пропонує квашену капусту 58-річна Наталія ВОРУШИЛО, продає соління та свіжі овочі на чернігівському Центральному ринку.
Півлітрова банка квашеної капусти — 30 гривень. Вона в міру посолена, хрумка, апетитна.
Цікавлюсь рецептом.
— Головне — нашинкувати і посолити:), — говорить і жартома, і всерйоз. — Гляньте, — піднімає кришку пластикової ємності. — Оце кришить чоловік. У мене гірше виходить. Він ножиком спеціальним. І я ножиком. У нього рівнесенька. Треба з любов’ю робити, не поспішати нікуди. Він накришить, а я солю. Який день тижня, не особливо звертаю увагу. Хоча середа — краще, ніж четвер.
Соління на столах яскравиться кольорами. Салати з капусти з додаванням болгарського перцю, цибулі, коріння, у кисло-солодкому маринаді — від 35 до 40 гривень за пів літра. Квашені огірки — 40-50 гривень за кілограм.
Свіжі грунтові овочі теж є. Так, у Наталії Ворушило в кошику — рожеві пінки. Помідори пінк унікум, пінк світнес, пінк хіт. Відбірні, округлі, 100 гривень за кіло. З голландського насіння. Одна насінина коштувала три гривні. А вирощені в селі Вербичі на Ріпкинщині. Там у Наталії рідна хата. Мати.
— Померла вже мати, — ділиться. — Лишився дім, доглянутий, затишний. Кидати жаль. У місті мені вже ніби й робити немає чого. Їсти та прибирати. Прибирати не хочеться:). У місті я ще й працюю — у школі в їдальні на пів ставки. Тож на Вербичі лишається чотири дні. Там хоч тривог не чути:).